Zuidwaarts

Km's Gefietst
0

Route dag 62 - 67

Santiago de Compostella – Silleda – Oseira – Ourense – Maceda 

Santiago de Compostella

We blijven 5 nachten in Santiago de Compostella. Best lang achteraf. De eerste dag gaan we op jacht naar een restaurant dat nog een tafeltje vrij heeft voor oudjaarsavond. We hebben geen zin in een herhaling van ons kerstdiner dus vragen eerst in het toeristenkantoor om informatie. We krijgen een lijst mee en stippelen onder het genot van een wijntje een route uit langs een aantal restaurantjes. 

Het regent hard en zoals verwacht hebben de meeste restaurants geen plek meer. Uiteindelijk stappen we ergens binnen waar ze nog een tafeltje vrij hebben, zonder twijfel reserveren we direct. Het regent non-stop en de rest van de dag gebruiken we om onze kleren te wassen. 

Op oudjaarsavond genieten we van een heerlijk diner. Mag wat kosten maar dan heb je ook wat. Om 00;00 sluiten we het diner af door 12 druiven op te eten, een op elke klokslag. Een traditie in Spanje. Als je alle twaalf druiven op tijd op krijgt zou dit geluk brengen, een druif voor iedere maand van het aankomende jaar. Het komende jaar wordt een topjaar als we de traditie mogen geloven! 

De rest van de dagen slenteren we wat door de stad maar door de regen en de vakantie zijn onze mogelijkheden beperkt. 

Hoe gaan we verder?

Zuidwaarts is het plan, richting de zon! 

De “via de la plata” is al eens eerder benoemd in een van onze blogs. Het is een van de vele pelgrimsrouts die naar Santiago de Compostela loopt. Deze begint in Sevilla en is de langste van alle camino’s in Spanje. Wij gaan de via-de-la-pata in omgekeerde richting fietsen. Opnieuw is de officiële route een leidraad en maken we daar onze eigen variatie van, maar het plan is dus om naar Sevilla te fietsen. Een kleine 1000Km. 

We beginnen onze tocht met een stop bij het klooster van Oseira. Het klooster is op de officiële route maar je moet er wel een omweg voor maken. Voor ons geen enkel probleem. We slapen in de Albergue die bij het klooster hoort en zoals wel vaker zijn we alleen. Daarna fietsen we door naar Ourense. Een stad die (blijkbaar) bekent staat om haar warmwaterbronnen. Daar maken wij natuurlijk graag gebruik van. 

Een korte pauze

Hoewel het fietsen ons nog zeer goed bevalt, lassen we toch een korte pauze in. Om meerdere redenen.

We stoppen dus voor een paar weken in Maceda. Hier blijven we Bij Thomas en Rosa. Ze runnen een Bed&Breakfast in een prachige omgeving en kunnen wel wat hulp gebruiken met allerhande taken. We leggen contact via Work-Away en al snel wordt er besloten dat we 8 Januari zullen beginnen met “werken”.  We worden met open armen ontvangen en krijgen een luxe suite aangeboden – ons huis voor de komende weken.

In het weekend maken we een uitstapje naar Sil Canyon, op de fiets uiteraard. We denken dat de foto’s genoeg zeggen 🙂

Verder zijn we vooral bezig met het opruimen en herorganiseren van de kelder. Altijd onder het toeziend oog van een of meerderen katten. De B&B is door Thomas en Rosa compleet gerenoveerd en in de afgelopen 15 jaar is er aardig wat verzameld.

Pazo de Chaioso

Voor de geïnteresseerden:

Hier is de website van de B&B nu. En hier zijn wat foto’s van de verbouwing.

Wat een project!

Work-Away

Work-Away is voor ons niet alleen maar het slechte weer doorkomen. Het is voor ons ontzettend waardevol om bij mensen te mogen blijven aan wie we onze vragen kunnen stellen. We leren veel van de Spaanse cultuur, Spaanse taal, Politiek etc. Dingen die we als toerist niet zo snel zouden oppikken. 

We weten nog niet precies wanneer we weer verder zullen fietsen, dat zien we in de loop van de komende dagen of weken wel. Voor aankomende week is er alleen maar regen voorspeld, en misschien zelfs sneeuw. Een van de redenen dat we in Januari niet teveel op de fiets wilden zitten. We hebben hier in ieder geval meer dan genoeg te doen dus vervelen doen we ons zeker niet! 

Groetjes van ons en van de katten!

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Thomas & Rosa

  Really a pleasure to have you with us, we and our cats are delighted by our Dutch work-away visitors. Not only are both an enormous help, as well we really enjoy their company, not to forget the great meals and recipes Isabelle creates!
  Thomas, Rosa and a bunch of cats, Pazo de Chaioso

 2. Petra de Jong

  Werk ze. Hier is het weer ook knap beroerd.

 3. Ria Leijser

  Wat is het daar prachtig en petje af voor die mensen die van een bouwval iets heel moois weten te maken.
  Rob en Isabel werk ze en geniet van de omgeving daar

 4. Lotte

  Wauw, wat een mooie foto’s! Veel plezier op de workaway!

 5. Willie

  Mooie viewer. Werk ze

Laat hier je reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.