Wat is KD-Biketouring?

KD staat voor Kuijpersdijk. Maar omdat “Kuijpersdijk” nou eenmaal niet zo lekker bekt hebben we er KD van gemaakt. De website is begonnen als hobby project. Leuk om eens te leren om een website te bouwen. Het werd een blog om onze fietsreis bij te houden. Voornamelijk voor onszelf, maar ook om het thuisfront op te hoogte te houden. 

wild camping sicily

We delen graag ons enthousiasme over bikepacken

Naarmate onze fietsreis vorderde merkte we vaker dat we bepaalde informatie op het internet mistten, of moeilijk te vinden was. Daar wilden we wat aan doen! 

Maar bovenal willen we ons enthousiasme over het biketouren delen met de wereld. Het blijft vooralsnog een hobby project. We proberen wat geld te verdienen zodat we de website in de lucht kunnen houden maar dan houdt het ook echt op. 

De tips en informatie die we geven komen allemaal voort uit eigen ervaring.

De naam Kuijpersdijk

Een van de oprichters van KD-biketouring is opgegroeid in het huis waar zijn overgroot opa nog heeft gewoond. Toen, heel lang geleden dus, bestond de snelweg achter het huis nog niet en liep er een klein bospaadje vanuit het huis het bos in. Dat bospaadje heette dus, je raad het al, Kuijpersdijk. 

De straat Kuijpersdijk bestaat niet meer door de aanleg van een grote snelweg. Het huis en het bos staan er nog wel. En op het huis hangt nog altijd het straatnaambordje. 

Kuijpersdijk staat symbool voor de onbegane en onontdekte paden waar veel fietsreizigers naar opzoek zijn.