Duurame reisproducten voor in je toilettas

We worden ons steeds meer bewust van de impact die we hebben op het milieu. Reizen is leuk, maar het kan ook een impact hebben op het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer duurzame en ecologische toiletartikelen beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens je reizen.

Deze producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zijn biologisch afbreekbaar of bevatten geen schadelijke stoffen. Met duurzame toiletartikelen voor op reis kun je dus verantwoord(er) reizen en het milieu een handje helpen. Ze zijn ook nog eens beter voor je huid en je gezondheid.

Waarom kiezen voor duurzaam?

Er zijn een paar redenen om op reis te kiezen voor een duurzame inhoud van je toilettas. Allereerst natuurlijk het wereldwijde plastic probleem.

 • Hoe minder afval jij kan veroorzaken, hoe blijer de natuur.
 • Maar daarnaast is het ook handig voor jezelf. Door het gebruik van duurzame artikelen hoef je minder vaak opzoek naar nieuwe producten, de producten gaan namelijk langer mee;
 • wat je vervangt is vaak een klein onderdeel van het geheel, waardoor je gemakkelijker een reserve mee kan nemen
 • duurzame artikelen zijn vaak niet vloeibaar, waardoor de kans dat er iets lekt in je toilettas fors verkleind.
 • De ingredi√ęnten van duurzame artikelen zijn vaak niet schadelijk voor de natuur, waardoor je ze overal* kan gebruiken (*lees alsnog de regels over zeep op wild kampeerplekken na!)

Korte mededeling:

Deze pagina bevat affiliate links. Dat maakt voor jou als lezer verder niets uit. Maar wij verdienen een kleine referral bonus zodat we deze website in de lucht kunnen houden. Bedankt daarvoor ūüôā

Tandenborstels

Hoe groot is de impact van een tandenborstel op het milieu? Een tandenborstel gaat 3 maanden mee. Elk jaar worden er gemiddeld 4 plastic tandenborstels per persoon weggegooid. Alleen al in Nederland zijn dat meer dan 60 miljoen plastic tandenborstels per jaar. Dit belandt vervolgens in onze mooie oceaan. 1 miljard plastic tandenborstels slingeren op dit moment in de oceaan.

Maak een verschil en denk aan onze toekomst van onze planeet. Samen maken we het verschil. Poets plastic neutraal en poets met bamboe.

Kies voor een tandenborstel waarbij de kop kunt vervangen en het handvat behoudt. Hierdoor is het te vervangen deel een stuk kleiner en dus minder afval.

Of kies voor een tandenborstel met een handvat van hout of bamboe. Wanneer je tandenborstel op is, is dit minder schadelijk voor de natuur dan wanneer het handvat van plastic is.

Bamboe tandenborstel

Bamboe tandenborstels, BPA-vrij

 • Biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk: de houten bamboetandenborstel bestaat uit 100% biologisch afbreekbaar bamboe en is verpakt in een biologisch afbreekbare kartonnen doos.
millieu vriendelijke tandenborstel

Milieuvriendelijke Tandenborstel

 • Tandenpoetsen met aandacht voor de natuur met deze duurzame bamboe tandenborstel.
  Zonder plastic en met recyclebare papieren verpakkingen.

Vervangbare opzetborstel

 • Biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk: de houten bamboetandenborstel bestaat uit 100% biologisch afbreekbaar bamboe en is verpakt in een biologisch afbreekbare kartonnen doos.

Tandpasta

Wat is het probleem met normale tandpasta uit een plastic tube?

In 2050 hebben we meer plastic dan vis in de oceaan! Jaarlijks verdwijnen 1.5 miljard plastic tandpastatubes met 5-20% achtergebleven tandpasta in de vuilnisbak en uiteindelijk in de oceaan. De tubes kunnen niet volledig worden afgebroken door de natuur. Kleine stukjes plastic (microplastics) blijven hierdoor rondzwermen in de zee, waardoor onze vissen dood kunnen gaan als het ingeslikt wordt..!

De meeste normale tandpasta‚Äôs bevatten (micro) plastics¬†en¬†ongezonde ingredi√ęnten¬†(waaronder schadelijke conserveer-, kleur- en schuimmiddelen zoals SLS en parabenen). Wat op termijn schadelijk kan zijn op onze gezondheid.

Ga dus voor tabletjes in plaats van een tube. De tabletjes kan je kopen in een bakje die je vervolgens kunt navullen met de navulverpakkingen. Zeker op kortere reizen is dit gunstig omdat je geen tube hebt die kan gaan lekken en je kan precies natellen hoeveel tabletjes je tijdens je reis nodig hebt.

Smyle tandpasta tabletten

Smyle Tandpasta tabletten

 • De Smyle Tandpasta Tablet Zonder Fluoride Startpakket zijn duurzame tandpasta tabletten gemaakt van natuurlijke ingredi√ęnten in een milieuvriendelijke flesverpakking. Alle producten van Smyle zijn geheel plasticvrij. Je kan deze fles makkelijk navullen met de navulverpakking van Smyle.
tandpasta tabletten

CHOOSE Tandpasta tabletten

 • Tandpasta Tabletten – Niet Knijpen, maar Kauwen!

  Uitstekende tandpasta uit een tabletje! Kauw, poets en voel het opschuimen naar tandpasta zoals je gewend bent maar dan (micro) plasticvrij, 100% vegan, dierproefvrij en op een sociale manier!

Shampoo

Kies voor een shampoo bar in plaatst van een tube. Nooit meer last van lekkende shampoo en de bars gaan veel langer mee! Ideaal dus. De shampoo bar is de laatste jaren terecht steeds populairder geworden, waardoor er veel keuzen is uit verschillende shampoos voor verschillende haartypes. Het best is om te zoeken naar een natuurlijke variant, maar uiteindelijk moet het vooral ook werken met jouw haartype.

Je shampoobar kan je bewaren in een blikje die ook te koop zijn, maar je kan ook een oud crèmepotje gebruiken van de juiste grootte. Tip: indien mogelijk, kies dan altijd voor een bewaarblikje met een draaidop. Die blijven altijd dicht in je tas.

happysoaps shampoobar

HappySoaps shampoobar

 • Handgemaakt in Nederland
  Lokaal geproduceerd met liefde. De Shampoo Bars van HappySoaps komen gewoon uit Nederland, waar wij ze liefdevol met de hand maken.

De HappySoaps shampoobars zijn te verkrijgen in verschillende varianten:

happysoaps shampoobar
Purple Rain Lavendel
happysoaps shampoobar
You're One in a Melon
happysoaps shampoobar charcoal
Charming Charcoal & Sweet Sandal
Powerful Ginger

Deodorant

Een spuitbus is misschien makkelijk, maar alles behalve natuurvriendelijk. En daarnaast is het ook niet zo goed voor je tentzeil. Een betere optie is een roller (al kunnen die ook lekken), maar de beste optie is een cr√®me deodrant van merken zoals Lekker en Ben & Anna. Deze deo‚Äôs zijn gemaakt van natuurlijke ingredi√ęnten en zijn niet vloeibaar maar alsnog makkelijk te gebruiken. En doordat ze niet vloeibaar zijn, gaan ze veel langer mee. Er is namelijk geen water toegevoegd om het product te verdunnen. Ideaal voor op reis.