Rijnroute - deel 1

Blog Rijnroute – deel 1. Geschreven op: 14-7-2023

Overzicht dag 225 - 244

15 juni - 4 juli 2023
Km's Gefietst
0
Hoogtemeters
0
Etappes
0
Mankementen
0
Flixbus: Florence - Milaan - Parijs - Utrecht

Rijnroute deel 1 - Twee weken thuis

En zo ben je, na 7.5 maanden onderweg geweest te zijn, opeens in 36 uurtjes weer thuis. Een beetje gek, maar na een seconde lijkt het alweer of we nooit weg geweest zijn. “Thuis” waar is dat eigenlijk nu? We voelen ons eigenlijk overal thuis.

Maar laten we je eerst eens bijpraten hoe onze laatste dagen in Italië waren en hoe onze terugreis verliep.

Flixbus

Voordat we begonnen te fietsen, hebben we al veel gesproken over “wat als…” scenario’s. Daarbij hebben we besproken voor welke redenen we wel of niet terug naar huis zouden gaan. Dit was een scenario waarbij we wel terug wilden. Dus op vrijdag 16 juni begonnen we aan de reis naar Nederland. Om 7 uur stonden we op om de tent in te pakken en om iets voor 9 waren we klaar om richting het station te fietsen, voor een treinrit naar Florence.

Vanaf Florence stappen we over op de Flixbus naar Parijs en vervolgens naar Utrecht. De bus komt mooi op tijd aanrijden en we kunnen onze fietsen op de fietsendrager achterop de bus zetten. Helaas blijkt deze kapot te zijn dus de chauffeur weigert ons mee te nemen. Hij belt met het kantoor en die sturen ons een berichtje met een telefoonnummer dat we kunnen bellen. Ondertussen is de bus allang vertrokken. Zonder ons.

Na 3 kwartier aan de telefoon te hangen met de “Flixbus-Klanten-Afwimpel-Lijn” (Want er is altijd wel een reden te bedenken om U niet te helpen) hebben we het voor elkaar. We kunnen met een andere bus mee. Deze komt aangereden zonder fietsendrager! We vragen aan de buschauffeur hoe dit zit. “Mama Mia” is het antwoord van de chauffeur die nog snel op het perron een sjekkie staat te roken. Het is duidelijk dat hij er erg veel zin in heeft vandaag en echt behulpzaam is hij ook niet.  Maar we zijn zeker niet van plan om nóg een bus voorbij te laten rijden en maken het duidelijk dat we, hoe dan ook, met al onze spullen met zijn bus meegaan. Als we de wielen van de fiets af kunnen halen mogen ze mee in het ruim. Prima natuurlijk, wij zijn op dit moment allang blij dat we mee kunnen.

We komen uiteindelijk terug in Nederland maar de Flixbus kan rekenen op een Flix negatieve recensie. 

Weer thuis

Hoe was de reis? Ja goed. En bij jullie, hoe is het hier? Ook goed, niks veranderd eigenlijk.

Het is lastig, zo niet onmogelijk, om één antwoord te geven op de vraag hoe het de afgelopen 7.5 maand is geweest. En toch is dat de vraag die wij telkens gesteld krijgen, en telkens ook terugvragen. Ja goed. Is ook negen van de tien keer het antwoord. Pas als we wat langer met elkaar aan de praat zijn komen de verhalen los. Niet alleen van onze kant. En dan blijkt vaak dat er stiekem toch best veel veranderd is hier “thuis”.

Rijnroute deel 1

Rijnroute

En wat is het plan in Nederland en daarna?

Het plan is om zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen. Op nieuwe fietsen te stappen welteverstaan. Spiksplinternieuw tweedehands van marktplaats gekocht. En omdat we toch bezig zijn, kopen we ook meteen een nieuwe tent. We zullen jullie hier verder niet vervelen met de details van het hoe en waarom.

In de tijd dat we wachten op onze nieuwe tent en onze oude tent inmiddels verkocht is, slapen we op camping lage-baan in onze nog oudere tent. Camping hond Nicah vond het ook erg leuk dat we er waren. Zo leuk dat ze midden in de nacht door de buitentent heen brak en bijna in de binnentent stond om ons kwispelend wakker te likken. 

Als al onze spullen dan eindelijk binnen zijn, we het een en ander weer verkocht hebben, onze families weer gezien hebben, onze vrienden weer bezocht zijn, we twee begrafenissen en een bruiloft hebben gehad, naar de tandarts zijn geweest en alle andere dingen op onze to-do-list afgestreept zijn, kunnen we eindelijk weer een beetje tot rust komen. We volgen de komende weken de Rijn helemaal tot aan Bregenz, Oostenrijk. We zijn uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje en het zou toch erg mooi zijn als we daar bij kunnen zijn.

Op woensdag 5 juli is deel 2 van onze reis van start gegaan. De volgende blog laat hopelijk niet zo lang meer op zich wachten.

Rijnroute - deel 1
Rijnroute deel 1

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Anja

    Veel plezier weer met het vervolg van het avontuur .🚴‍♂️⛵️⛺️

  2. Elly

    Weer mooi geschreven, en blijf genieten.

Laat hier je reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.