Opweg naar Tours

Km's Gefietst
0

Route dag 17-23

Parijs – Melun – Montargis – Sully sur l’Oire – Orleans – Blois – Tours – Tours  

Hoe sterk is de eenzame fietser?

We verlaten Parijs, met een volle maag, maar vooral met de drang om weer kilometers op de fiets te maken. We plannen 6 dagen op de fiets tot aan Tours en daar pakken we weer een rustdag. Het weer is helaas omgeslagen, veel regen, harde wind en de zon laat zich minder vaak zien.

De eerste dag fietsen we naar Melun. We hebben hier een warm-showers adresje waar we kunnen blijven. Het gezin waar we verblijven heet ons meer dan welkom en die avond voelen we ons even onderdeel van de familie. Spelletjes spelen met de kinderen en met z’n alle pizza delen tijdens het diner. De dag erna fietsen we naar Montargis waar we weer via warm-showers een plekje hebben gevonden. Dit keer in een kas waar we ons avondeten vers kunnen plukken.

Van Montargis vervolgen we, via Sully-sur-loire, onze tocht naar Orleans.  De weg naar Orleans blijkt een ware beproeving te worden. Hoewel het die dag droogt blijft, waait het ontzettend hard. Dat zou op zich geen probleem zijn geweest als we een leuk bospaadje zouden volgen met veel bochten. Maar nee. We fietsen 30km lang op een eindeloze dijk. Geen boompje in de verste verte te bekennen die eventueel de wind op zou kunnen breken. Met 7km/h worstelen we ons over de dijk heen. Tja, fietsen op een dijk dan weet je dat je tegenwind hebt. Altijd. Voor ons gevoel kunnen we ieder moment ingehaald worden door een stel bejaarde wandelaars. Maar er is niemand op de weg vandaag. En met een goede reden natuurlijk.

 “Hoe sterk is de eenzame fietser
die kromgebogen over zijn stuur
tegen de wind
zichzelf een weg baant?” 

Compleet uitgeput komen we bij onze warm-showers host aan. Jean-Marie, een wat oudere man die ons zeer welkom heet in zijn appartement. We eten die avond heerlijk, een 3-sterren maaltijd bereidt door Jean-Marie. We kletsen nog wat maar om half 10 verontschuldigen we onszelf en gaan naar bed. Onze ogen vallen zowat dicht na de zware dag op de fiets. Moe maar voldaan.

De dagen erna blijven we de L’oire volgen en het zit ons mee. We fietsen meer in de beschutting. De wind heeft hierdoor minder vat op ons. Ook stijgt de temperatuur waardoor we het op de fiets weer “gewoon” warm hebben.

Op de laatste dag naar Tours passeren we 1000km grens! Daar pakken we even een klein momentje voor. In Tours nemen we ook weer een rustdag. Tijd om het vervolg van de reis te plannen. Bordeaux wordt ons volgende rustpunt, net geen 500km fietsen als we de EuroVelo 3 blijven volgen.

Tijd voor nieuwe handschoenen?

Oeps... Blijkbaar kunnen de handschoenen van Isabelle niet zo goed tegen de regen. Ze geven een beetje af......

Nog een stukje te gaan

Voor het eerst dat we Santiago de Compostela aangegeven zien staan. Sint Jacobus zet het bier maar vast koud!

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Daisy

  Super om te lezen! Toppers!!

 2. Anoniem

  Leuk om jullie verhaal te lezen, veel plezier en veel succes verder.

  1. Anoniem

   Groetjes de campies

 3. Anoniem

  Kei mooie ervaring zo ,ook leuk om zo bij mensen binnen te vallen .

 4. Willie

  Top ,goed bezig, genieten, en het weer word Allen better.

 5. Willie

  Top ,goed bezig, genieten, en het weer word Allen better.

 6. Nirmit

  1000 km in 23 days …. woooow…
  What a journey and experience you both have so far !!
  Keep going 💪 and good luck for the journey ahead !!

 7. Anja

  IDD bikkels, zet hem op en veel plezier samen.🏕🍺🚲

 8. Mirjam

  Wat een bikkels zijn jullie! Maar wat een mooie ervaringen al. Veel succes en op naar Bordeaux! Een knuffel voor jullie allebei!

Laat hier je reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.