Laatste dagen in Frankrijk

Km's Gefietst
0

Route dag 36-40

Bordeaux –  La teste de Buch – Aureilhan – Soustons – villefranque – Saint jean pied de port  

La Velodyssee

Na weer helemaal te zijn uitgerust in Bordeaux fietsen we verder. We verlaten de EuroVelo 3 en fietsen in plaats daarvan naar de kust. Het eerste stukje merken we dat we niet meer op een officiële fietsroute zitten. We zijn tot nu toe verwend geweest met goede fietspaden en rustige autowegen. Maar het korte stukje van Bordeaux naar de kust fietsen we op een drukke 80 weg. De auto’s houden gelukkig wel rekening met ons, maar echt prettig voelt het niet. Gelukkig duurt dat niet lang. Vanaf de kust volgen we de EuroVelo 1 verder naar het zuiden. De route is beter bekend als “la velodyssee” of ”the-atlantic-cycling-route”. Wanneer we het strand op fietsen zien we Spanje al liggen!

De kustroute kunnen we iedereen aanraden. Fantastisch goede fietspaden, hele mooie natuur en zo vlak als een dubbeltje. We maken gemiddeld veel kilometers vergeleken met de afgelopen weken. Er kleeft echter een nadeel aan. Het gebied waar we fietsen is vooral in het zomerseizoen erg druk. In de winter is zo’n beetje alles gesloten. Dat begint ondertussen een terugkerend verhaal te worden. Naast “chien disparu” is “fermé” nu een van onze meest gebruikte Franse woorden.

Desondanks genieten we met volle teugen van de Franse kust, en van het mooie weer. Het is koud, maar de zon schijnt helder tegen de strak blauwe hemel.

En dan zien we de Pyreneeën opdoemen. De bergketen die de grens vormt tussen Frankrijk en Spanje trekt zich haast verticaal op tegen de horizon. Gemengde gevoelens bekruipen onze gedachten. De Pyreneeën. Dat leek vorige maand nog zo ver weg. Straks fietsen we eroverheen!

Bikepacking - reizen per fiets

Camino Frances

In Saint Jean Pied de Port, een klein Frans middeleeuws stadje, “begint” onze pelgrimage. We volgen een van de oudste en bekendste routes richting Santiago de Compostela: de Camino Frances oftewel St Jacobsroute. Het “begint” voor ons omdat we in Saint Jean willen proberen een officieel pelgrimspaspoort te regelen. Wat overigens geen probleem zou moeten zijn. Vanaf Sint Jean is het nog ongeveer 840km tot Santiago de Compostela. Als het een beetje meezit, vieren we Nieuwjaar samen met St. Jacobus. 

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Willie

  Mooie foto’s, nog 1 weekje fietsen kom je in het warmere Spanje, enjoit

 2. Anoniem

  Mooie foto’s, en nu snel fietsen naar het warmere Spanje.

 3. Pelsje

  Prachtige foto’s!
  Enne ‘fermé’ klinkt mij bekend in de oren 😉

  Op naar Santiago!

 4. Daisy

  Mooi om te lezen weer! Veel plezier en goeie reis verder

 5. Sjaak janssen 56@hotmail.com

  Heel veel plezier samen lukt jullie wel

 6. Anoniem

  C’est avec plaisir que je lis vos nouvelles.
  Merci de me faire voyager dans ma tête.
  Ici il fait un peu froid mais j’aime bien ce temps d’hiver. Je suis dans les préparatifs des fêtes de fin d’année. Bonne continuation.

 7. Anoniem

  Wat leuk om over jullie fiets avontuur te lezen. Op naar Spanje 🚲 🚲 👍.
  Heel knap van jullie.
  Wij zitten hier in de winter, best koud, het kan zelfs 8 graden gaan vriezen. 🥶
  Veel plezier en goede reis!
  Groetjes van Jan en Marloek

Laat hier je reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.