Parijs!

Km's Gefietst
0

Route dag 12-16

Parijs-Parijs-Parijs-Parijs-Parijs

Op dag 12 fietsen we Parijs binnen. Vanaf Schaijk hebben we dan 10 dagen met volle bepakking gefietst en dat ging ons boven verwachting goed af. We twijfelen even of we de eerste dag net buiten Parijs zullen slapen, maar uiteindelijk besluiten we om onze eerste nacht op de stadscamping te verblijven. Dat betekende wel dat we ruim 80km moesten fietsen die dag. We gaan ervoor, de dagen erna nemen we toch  “rust”. 

Via het kanaal l’Ourcq fietsen we moeiteloos hartje Parijs in. Vooral Rob had zich mentaal op het ergste voorbereid. Drukke wegen, toeterende Auto’s, asociale weggebruikers, straatverkopers die je niet met rust willen laten, etc. etc. Maar dat valt 100% mee. Wellicht is het de tijd van het jaar maar het is verrassend rustig in Parijs. De mensen zijn vriendelijk, het verkeer is rustig en duidelijk gewend aan fietsers. Op momenten dat we twijfelen op drukke verkeerspunten fietsen we gewoon met de meute mee. 

Via de Champs-Élysées fietsen we naar de camping waar we droog onze tent op kunnen zetten en inmiddels in het donker aan het avondeten beginnen. 

Boullion Chartier

Voor de rest van de dagen hebben we een hostel geboekt. De goedkoopste die we konden vinden. Ons kamertje is simpel maar van alle gemakken voorzien, ontbijt is ook inbegrepen. Tussen 11:00 en 15:00 mag niemand zijn kamer in, dan komt de schoonmaakploeg haar ronde doen. Omdat er geen mogelijkheid is om te koken in het hostel betekend dat maar 1 ding: uiteten, 2x per dag! 

Nou is het bepaald niet moeilijk om voor een schappelijke prijs in Parijs een eettentje te vinden. Iedere straat heeft tenminste 1 bakkerij, 1 slagerij en ergens tussen de 1 en 10 restaurantjes. We eten onze buiken rond Indisch, Italiaans, kaasfondue, patisserie, kebab, vietnamees noem het maar op. Maar er is een tent in het bijzonder die we willen aanraden aan iedereen die dit leest. 

Kerf de naam “Bouillon Chartier” ergens in je gedachten en mocht je ooit in Parijs belanden ga hier dan zeker even heen. Het principe is simpel: eenvoudige klassieke gerechten, van een hoge kwaliteit, voor een lage prijs. Wanneer we bij het restaurant aankomen voelen we ons in eerste instantie een beetje underdressed.  Een klein gangetje leidt ons naar een chique ogende houten gevel waar een kelner in pak staat te wachten. “Table pour deux?” vraagt hij als wij nog een beetje aarzelend aan komen lopen. “Oui”.  Zonder verdere conversatie loopt hij voor ons uit en wijst ons een tafeltje. De tent is bijna tot de laatste stoel gevuld en wij worden aan tafel gezet bij  twee oudere dametjes die bezig zijn aan hun hoofdgerecht. Ze lijken het gewend dat er twee wildvreemden bij komen zitten en schenken verder weinig aandacht aan ons. Verder is het restaurant gevuld met alle lagen van de samenleving, zo lijkt het. We wanen ons 100 jaar terug in de tijd. Antieke meubelstukken, hoge versierde plafonds, kitscherig bestek, rode tafelkleedjes en alle kelners keurig gekleed in een gilet met strik. De gezelligheid hangt hier voelbaar in de lucht.

Onze rekening wordt tijdens het bestellen op het tafelkleed gekrabbeld en uit het hoofd uitgerekend. We kijken onze ogen uit naar voorbij vliegende obers die meer borden vast lijken te houden dan ze vingers hebben. Flessen wijn worden onder de ellebogen geklemd en zo komt de ene na de andere ober de keuken uit gevlogen. Niemand zal hier iets te kort komen. Wij dus ook niet, het eten was heerlijk. 

De Eiffeltoren en al die andere bezienswaardigheden waren trouwens ook best leuk. De laatste dag in Parijs kan wat ons betreft niet vlug genoeg voorbij zijn. We hebben het goed naar ons zin gehad maar staan te trappelen om de fiets weer op te stappen. Op naar Tours! 

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Jacintha

  Nou lieve Rob en Isabel
  Ik ben aan jullie encyclopedie begonnen. Ik heb nu tijd. En geniet al van jullie Blog…Parijs…

  Ik het nog veeel te lezen waar ik mij erg op verheug. En dat terwijl jullie Schaijk alweer bijna aantikken. Liefs uit Zanka!

  1. Rob&Isabelle

   Dankjewel! Nog maar een kleine 18.000 Km te lezen en je bent weer bij :p

 2. Petra de Jong

  Oh, dat is een kleine teleurstelling. Geen vervolg op het leuke verslag van 16 november, maar een kopietje daarvan. Jullie moeten er blijkbaar nog een beetje inkomen. Of ben je deze op dit moment aan het bewerken?

  1. Rob

   Hoi Petra,

   idd aan het bewerken. waren bezig met het toevoegen van een comment-section. die werkt blijkbaar, meteen een goede test haha

   1. Petra de Jong

    Deze is ook weer leuk. Ben benieuwd naar het vervolg. Veel plezier.

Laat hier je reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.