De huur is opgezegd, de werkdagen worden afgeteld, de fietsen zijn langs de fietsenmaker geweest en de allerlaatste spullen worden nog bezorgd. Klaar om te gaan, denken we tenminste. 

Tijdens de zomervakantie hebben we nog een “oefen-reis” gemaakt in Denemarken. We kijken terug op een geslaagde generale repetitie. Niet alles ging even soepel maar na een klein weekje fietsen hadden we onze draai gevonden. Ons enthousiasme werd verder aangewakkerd en we hebben het idee dat Santaigo de Compostela binnen handbereik ligt. Wellicht is het misplaatste zelfverzekerdheid  maar daar komen we snel genoeg achter. 

De Route

Waar gaan jullie heen? Hebben jullie de Route al uitgestippeld? Weet je al waar jullie gaan slapen? 

Santiago de Compostela. Nee. Nee. 

Dat is het korte antwoord. Maar natuurlijk hebben we een eerste doel voor ogen, dat is Santiago de Compostela. En natuurlijk hebben we een route die we gaan volgen, al zien we die meer als lijdraad en kunnen we daar vanaf wijken zodra we willen. 

Overnachten langs de route zou geen probleem moeten zijn. We hebben ons tentje bij en een kooksetje dus we zijn compleet zelf-voorzienend. Het enige probleem waar we tegenaan kunnen lopen is dat sommige campings dicht zullen zijn in de winter. We gaan wel zien hoe dat loopt. Het is voor ons onmogelijk om vooruit te plannen waar we zullen slapen omdat we geen flauw idee hebben hoe ver we op een dag kunnen en willen fietsen. Dat is iets waar we gaandeweg wel achter zullen komen.  

Hier is de route te vinden: Cycling tourism: Pilgrims cycle route – EuroVelo – EuroVelo